NLP als instument voor empathie

Taal is de unieke manier waarop er contact gemaakt wordt door mensen. Cruciaal voor hoe je je voelt is het gebruik van woorden. Door gebruik van NLP ontstaat er vanzelf een opbouwende sfeer in de sessies. NLP is de basis om echt contact tot stand te brengen, het is gebaseerd op het begrijpen van situaties. Hierdoor is empathie het  uitgangspunt in elke sessie. Dat maakt dat je je in de sessies van Sinc coaching gehoord voelt. Hierdoor worden drempels naar verandering verlaagd. Empathie ofwel inleven is de belangrijkste basis voor een succesvolle coaching. Empathie zorgt ervoor dat je je ontspant daardoor lukt het om oude zaken te laten gaan, ontstaat er ruimte  voor nieuwe richtingen en betere beslissingen. Empathie is nodig in een veranderingsproces en daar is Sinc specialist in.

Empathie als pijler

De achtergrond van Sinc coaching is gebaseerd op de methodiek van NLP.

Beelddenken

Mensen denken voornamelijk in beelden. Als ik nu roze olifant typ zie je die hoogst waarschijnlijk voor je. Dat is beelddenken. Dat is de basis van de aanpak volgens Milton Erickson. In de coachingsessies wordt hier gebruik van gemaakt. Beelden zeggen zoveel meer als woorden is een veel gehoorde uitspraak en niet voor niets. Je krijgt meteen het hele plaatje. Je voelt meteen of iets klopt en er zit vaak veel humor in het werken met beelden. Sinc is expert in het leveren van de juiste beelden op het juiste moment. Hierdoor worden doorbraken makkelijker gerealiseerd. Dit is essentieel in een verandering of transformatie proces. Door een jarenlange training op intuïtief terrein is dit inlevingsvermogen een van de belangrijkste pijlers in de coaching van Sinc.

Strategische interventie training en advies. Specialist in gedrag en kernbeslissingen voor Business, ondernemers en particulieren